Zon op
08:45
Zon onder
16:21
Nachtmodus

Update vogelgriep 25/12: uitbraak pluimveehouderij Zoeterwoude

Op zondag 25 december om 10:00 maakte het ministerie van Economische Zaken bekend dat op een pluimveehouderij in Zoeterwoude (Z-H) vogelgriep is aangetroffen. Het besmette bedrijf wordt preventief geruimd, evenals een bedrijf dat binnen een straal van een kilometer van het getroffen bedrijf ligt.

In een zone van 10 kilometer rondom het bedrijf zijn de gebruikelijke beperkende maatregelen ingesteld. Dit betekent dat u in die zone onder andere geen watervogels mag vangen of doden en dat u in deze zone geen jachtactiviteiten mag verrichten waarbij watervogels verstoord worden. Er geldt een uitzondering voor activiteiten in het kader van de bescherming van de veiligheid van luchtverkeer, ter bestrijding van muskusratten, ter voorkoming van schade door konijnen op industrieterreinen en in het kader van onderzoek.

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Dossier: vogelgriep

Dossier vogelgriep: hier leest u alle recent verschenen informatie over de vogelgriep eenvoudig terug

  • Delen:


Gerelateerd nieuws