Zon op
05:39
Zon onder
21:49
Nachtmodus

Update vogelgriep 19/01: Vervoersgebied Boven-Leeuwen (Gelderland) met ingang van vrijdag 20 januari 2017 ingetrokken

Het vervoersverbod dat recent werd ingesteld na een vogelgriepuitbraak in Boven-Leeuwen (provincie Gelderland) wordt ingetrokken. Het getroffen bedrijf is na de ruiming gereinigd en ontsmet. Met ingang van vrijdag 20 januari 2017 gelden er rond Boven-Leeuwen geen beperkingen meer voor het vervoer van onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Ook de jachtverboden in dit gebied zijn met ingang van 20 januari 2017  ingetrokken.

Een vervoersverbod is een maatregel bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. Zo’n verbod geldt in een straal van 10 kilometer rond een getroffen bedrijf. De maatregelen kunnen op basis van de Europese regels 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf ingetrokken worden.

Alle landelijke vogelgriepmaatregelen blijven onverkort van kracht, een actueel overzicht van de verbodsgebieden vindt u door op de onderstaande kaart te klikken:

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Regeling tot intrekking van de Regeling maatregelen beschermings- en toezichtsgebied Boven-Leeuwen 2016

Rijksoverheid.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws