Zon op
07:03
Zon onder
20:18
Nachtmodus

Update vogelgriep 18/01: Vervoersverbod Hiaure (Friesland) wordt met ingang van donderdag 19 januari 2017 ingetrokken

Het vervoersverbod dat recent werd ingesteld na een vogelgriepuitbraak in Hiaure ( gemeente Dongeradeel, provincie Friesland) wordt ingetrokken. Het getroffen bedrijf is na de ruiming gereinigd en ontsmet. Met ingang van donderdag 19 januari 2017 gelden er rond Hiaure geen beperkingen meer voor het vervoer van onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Ook de jachtverboden in dit gebied zijn met ingang van 19 januari 2017  ingetrokken.

Een vervoersverbod is een maatregel bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. Zo’n verbod geldt in een straal van 10 kilometer rond een getroffen bedrijf. De maatregelen kunnen op basis van de Europese regels 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf ingetrokken worden.

Alle landelijke vogelgriepmaatregelen blijven onverkort van kracht, een actueel overzicht van de verbodsgebieden vindt u door op de onderstaande kaart te klikken:

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Regeling tot intrekking van de Regeling maatregelen beschermings- en toezichtsgebied Hiaure 2016

Rijksoverheid.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws