Zon op
07:03
Zon onder
20:18
Nachtmodus
Foto: Michael Migos

‘Trofeejacht niet verbieden’ – Radio 1 Vroege Vogels

Op zondag 21 augustus werd in het Radio 1 programma Vroege Vogels aandacht besteed aan ‘trofeeënjacht’ in Afrika. Christiaan van der Hoeven van het Wereld Natuurfonds (WNF), zeer betrokken bij de Afrikaanse natuur, en ecoloog Paul Scholte die onlangs publiceerde over de gevolgen van de ban op de trofeejacht waren te gast in de studio. Zij roepen op om te kiezen voor de bescherming van diersoorten, daar hoort in de Afrikaanse context trofeeënjacht bij. Ook vragen zij aandacht voor de stem van de lokale bevolking in discussies over jacht in Afrikaanse landen.

U kunt dit fragment terugluisteren:

Balk Vroege Vogels

Natuurbeschermers zijn helemaal niet blij met een totale ban op de trofeejacht en een invoerstop. Sterker nog, het zou uiteindelijk zelfs kunnen leiden tot een slechtere bescherming van veel Afrikaanse wilde dieren, zeggen ze.

Staatssecretaris Martijn van Dam wil af van deze vorm van jacht. In april maakte hij bekend dat de invoer van jachttrofeeën van soorten als ijsbeer, witte neushoorn, nijlpaard, leeuw en olifant, vanaf nu verboden is.

U kunt dit fragment terugluisteren:

Vroegevogels.vara.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws