Foto: Robert-Jan Asselbergs

Scherpschutter Van Amersfoort kan zijn geluk niet op – Leeuwarder Courant

Pelle van Amersfoort (21) schoot zaterdag twee keer raak. Eerst in jagersoutfit, daarna als man van de wedstrijd in het shirt van SC Heerenveen tegen NAC (1-0). Het was in zijn beleving een volmaakte dag, een dag die Pelle van Amersfoort zich de rest van zijn leven vermoedelijk zal herinneren.

Om half zeven ging zaterdagochtend zijn wekker. Hij kon nog even blijven liggen, maar wilde niet te laat zijn. Om kwart voor negen kwam de zon op. Tegen die tijd zouden hij en een collega-jager al lang en breed in camouflagepak op een stuk land bij Grou moeten zitten. „Daar barst het van de ganzen”, verklaarde hij zaterdagavond breed grijnzend. „Om half elf is het gedaan met de vlieguren van de ganzen. Dan beginnen ze te foerageren en blijven ze op het land. Dan kun je het als jager wel vergeten.”

Hij was op tijd. „Vaak ga je als voetballer in een hotel zitten op de dag van de wedstrijd. Beetje wandelen, beetje rusten. Ik ga jagen om te ontspannen en een fris koppie te krijgen. Ik houd ervan en doe het zo vaak ik kan. Vanaf zonsopkomst mag het.”

„Je zit gewoon stil en bukt. Voorzichtig, want je hoeft maar een beweging te maken en ze zijn weg. Op een gegeven moment beginnen ze in V-formatie te vliegen. Dan kies je er eentje uit. Omdat jonge ganzen het lekkerst zijn, probeer je die te schieten.” Zo ook zaterdag. Van Amersfoort, sinds september in bezit van een jachtakte, schoot raak met zijn hagelgeweer. Een jonge kolgans was het haasje.

Het bleek de ideale voorbereiding. ’s Avonds scoorde de speler van SC Heerenveen het winnende doelpunt.

Lees het hele artikel in Blendle.nl

Scherpschutter Van Amersfoort kan zijn geluk niet op