Zon op
05:41
Zon onder
21:48
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Persbericht: Jager Joris 500e deelnemer Wild op de Kaart

Veel interesse in wildrestaurants & verkooppunten wild


Amersfoort – Vandaag plaatst de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging het 500e punt op ‘Wild op de Kaart’. Wild op de Kaart is een online kaart van Nederland waarop alle punten te vinden zijn waar je in Nederland wild kunt eten en wild kunt kopen. De punten bestaan uit restaurants, poeliers, (land)winkels en jagers. De kaart is in juli 2016 geopend en telde toen 253 punten. De kaart is in 11 maanden ruim 28.000 keer bezocht.

Vorig jaar op 7 juli lanceerde wijlen Joop Braakhekke, restaurateur van ‘Le Garage’ in Amsterdam, het initiatief van de Jagersvereniging om het eten van wild te promoten via Wild op de Kaart. Hij prees daarbij de kwaliteit en smaak van wild. ‘Wild eten is verantwoord eten en het mooiste natuurlijke scharrelvlees dat er is.’

Restaurants, verkooppunten en jagers kunnen zichzelf op de kaart plaatsen en op deze manier gevonden worden door geïnteresseerden. Op dit moment telt de kaart 203 restaurants, 148 verkooppunten en 149 jagers. Met een bezoek van ruim 2.500 geïnteresseerden per maand overtreft de kaart ruimschoots de verwachtingen van de Jagersvereniging.

Wild eten
Jagers mogen kleine hoeveelheden wild ‘in de keten’ brengen. Joris uit Asten (in het midden met groen jasje) is één van de jagers die zich heeft aangemeld voor Wild op de Kaart. Hij is nummer 500.

Jagers mogen kleine hoeveelheden wild ‘in de keten’ brengen. Joris uit Asten (in het midden met groen jasje, hier tijdens het voorlichting geven over jagen bij een wildavond van ‘Eten bij Guus’ in zijn woonplaats) is één van de jagers die zich heeft aangemeld voor Wild op de Kaart.

Jager Joris: Wild op de Kaart sluit aan bij interesse samenleving voor puur en lokaal
‘Het wild dat ik schiet eet ik vooral zelf en soms heb ik wat over. Door te koken voor vrienden en familie laat ik anderen ook kennismaken met wild en de reacties zijn erg positief. Het is leuk om te vertellen over de natuur, de planten en dieren en daarnaast ook jachtkennis over te dragen. In Ommel, een kerkdorp van Asten, heb ik al twee keer voorlichting gegeven bij een wildavond van ‘Eten bij Guus’. Zo bereikte ik ruim 100 mensen uit de regio met mijn verhaal als jager. Dit initiatief van De Jagersvereniging past goed in de trend in de samenleving van biologisch en lokaal eten.’

Over Wild op de Kaart

  • Gestart op 7 juli 2016
  • Geopend door wijlen Joop Braakhekke, restaurateur van Le Garage
  • Restaurants, eetgelegenheden, poeliers, (boerenland)winkels en jagers mogen zichzelf op de kaart plaatsen, geïnteresseerde kan via de site contact leggen
  • Start: 253 punten
  • 7 juni 2017: 500 punten
  • Ruim 28.000 bezoeken in 11 maanden
  • Te bereiken via: jagersvereniging.nl/wildopdekaart

<Einde>

Over de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is met 21.000 individuele leden en 300 lokale jagersverenigingen (WBE’s) de grootste belangenbehartiger van jagers en werkt samen met alle partijen die zich verbonden voelen met verantwoord beheren en benutten van het Nederlandse landschap. Dit doet zij door stakeholders en publiek te voorzien van achtergrondinformatie en gegevens over de jacht en door samenwerking op thema’s. Het bureau van de vereniging heeft een afdeling ecologie, juridische zaken, belangenbehartiging, bedrijfsvoering en communicatie.

Voor meer informatie
Reinier Enzerink, woordvoerder Jagersvereniging, T 033 – 461 98 41
M 06 – 51 32 21 53Gerelateerd nieuws