Zon op
07:49
Zon onder
17:55
Nachtmodus
Foto: Erik de Jonge

Persbericht – 18 jachthonden geselecteerd voor Nimrod: wedstrijd voor beste jachthond van Nederland

Fort Vechten in Utrecht wedstrijdlocatie

Amersfoort – De namen van de 18 jachthonden en hun baasjes die dit jaar meedoen aan de Nimrod – de wedstrijd voor de beste jachthond van Nederland – zijn bekend. De Nimrod vindt dit jaar plaats op maandag 14 november op Fort Vechten in de provincie Utrecht.

De achttien deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, zijn vereerd dat zij mee kunnen doen aan de Nimrod 2016. Zo noemt William Jetten, voorjager van Heidewachtel Scott, de deelname een ‘kroon op z’n werk’ waar hij 7,5 jaar mee bezig is geweest. Renate Fennis, voorjager van Nina, een Epagneul bleu de Picardie betitelt deelname aan de Nimrod als ‘een kers op de taart na alle uren van trainingen en wedstrijden’. Alle deelnemers zijn te vinden op de site van Nimrod Nederland: www.nimrodnederland.nl

Iedere jachthond kan slechts één maal meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van afgelopen jaar.

Iedere jachthond kan slechts één maal meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van afgelopen jaar. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er een heel scala aan verschillende jachthondenrassen op de wedstrijd acte de presence geeft. Dit jaar bestaat het deelnemersveld naast de bekende rassen als Labrador en Golden Retriever ook uit onder andere een: Weimaraner, Flatcoated Retriever, Heidewachtel, Grote Munsterlander en Griffon Korthals.

Veelzijdig Fort Vechten perfecte wedstrijdlocatie
Recent is ook bekend gemaakt dat Fort Vechten als wedstrijdlocatie dient voor de jachthondenwedstrijd. De organisatie roemt het Fort als veelzijdig terrein waarop alle onderdelen van het jachthondenwerk goed kunnen worden uitgevoerd.

Goede jachthonden onmisbaar voor Nederlandse jager
Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de jacht in Nederland. Een goede jachthond speurt het wild op en haalt het geschoten wild. Daarbij moeten zij zich niet door barrières van water, riet, struiken et cetera laten hinderen, ze moeten de instructies van hun baas direct en goed opvolgen maar moeten ook zelfstandig kunnen werken.

<Einde>

Over de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging is met 21.000 individuele leden en 300 lokale jagersverenigingen de grootste belangenbehartiger van jagers en werkt samen met alle partijen die zich verbonden voelen met verantwoord beheren en benutten van het Nederlandse landschap. Dit doet zij door stakeholders en publiek te voorzien van achtergrondinformatie en gegevens over de jacht. Het bureau van de vereniging heeft een afdeling ecologie, juridische zaken, belangenbehartiging en communicatie.

Nimrod Nederland

Bezoek de website


Gerelateerd nieuws