Nimrod 2018: deelnemers & programma bekend

Op maandag 12 november 2018 vindt de Nimrod plaats, de jaarlijks terugkerende jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dit jaar. Het gaat om een specatulair ‘nationaal kampioenschap’ waar de 18 beste jachthonden van Nederland aan deelnemen. Gedurende de wedstrijddag zullen de ogen van de hele Nederlandse jachtwereld gericht zijn op Kasteel Doorwerth, Gelderland. De deelnemers en het programma zijn nu bekend.

Deelnemers
1   Ben, Duitse Staande Draadhaar, Bart Gelsing
2   Desi, Duitse Staande Korthaar, Willy Goossens
3   Lillebrusen’Bjarki, Duitse Staande Langhaar, Marty Vreugdenhil
4   Conover’s Xtra Refine, Flatcoated Retriever, Gonne Drukker
5   Matthew v.d. Golden Jagers, Golden Retriever, Mary Bossaert
6   Senta vh Meekenesch, Grote Munsterlander, Maria Nieuwenhuis-Wolters
7   Hunter Jack van die Hage tot Gouwe, Heidewachtel, Alexander van Dorp
8   Zöldmáli Frakk, Hongaarse Staande Hond Vizsla Draadhaar, Erik ten Have
9   Wenters Dévai Csipke, Hongaarse Staande Hond Vizsla Korthaar, Carlo Opheij
10  Go Back White Gold, Labrador Retriever, Ed Booter
11  Vidar Rhineferry’s Chips Ahoy, Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Gwen Pieters
12  Jones, Labrador Retriever, Samantha Kersten
13  Google van het Muntenbos, Labrador Retriever, Huub Welling
14  Dreamer of the Spring Cottage, Labrador Retriever, Willem Ties Oosterhuis
15  Ons Dieke v.d. Duyl, Duitse Staande Langhaar, Mick de Groot
16  Odin v.d. Golden Jagers, Golden Retriever, Gerrit Croese
17  Tututni Arrow, Labrador Retriever, Marie Louise van Haersma- de With
18  Squareclose Rap, Labrador Retriever, Gerard v.d. Heuvel

Progamma
Het programma is bekend:
– 07.00 uur: Ontvangst deelnemers
– 08.00 uur: Opening Nimrod
– 08.15 uur: Vertrek Keurmeesters, proefhoofden en helpers naar de proeven
– 09.00 uur: Aanvang proeven
– 18.00 uur: Prijsuitreiking Nimrod
– 19.00 uur: Jachtbuffet

Voor de mensen die na de proeven op 12 november graag willen blijven eten, u kunt zich tijdens de Nimrod opgeven voor het buffet in de tent. Kosten voor het buffet zijn 15.50 per persoon. Opgeven kan tot 16:30 op 12 november. Overdag zijn er in de tent ook verschillende versnaperingen te vinden tegen vergoeding.

Tijdens de Nimrod zal de Jagersvereniging provincie Gelderland aanwezig zijn met een kar met promotie materiaal. Deze kar is te vinden op parkeerplaats P1 bij het kasteel.

Overnachten
In de omgeving van de Nimrod-locatie zijn diverse overnachtingsmogelijkheden.

Nimrod 2018 vindt plaats bij Kasteel Doorwerth, Gelderland.
Een routebeschrijving naar de Nimrod-locatie vindt u hier.

Over de Nimrod
Tijdens drie verschillende proeven die de jacht in Nederland zo goed mogelijk nabootsen (met geweerschoten, afleiding door andere honden, zwemmen door water en zoeken in dichte bosschages) moet de hond zijn of haar vaardigheden tonen. Door het hele jaar vinden er jachthondenproeven plaats waarbij deelnemers Nimrodpunten kunnen behalen. Hieruit worden de 18 beste jachthonden geselecteerd om mee te doen met de Nimrod.

In de eerste ronde wordt van ieder ras de genomineerde hond met het hoogste aantal Nimrodpunten geselecteerd. Wordt de uitnodiging niet aangenomen, dan wordt de op één na hoogst geplaatste hond van het betreffende ras uitgenodigd, enz. In de tweede ronde worden de “overige plaatsen” ongeacht het ras toegewezen aan de honden, die het best hebben gepresteerd. Zij worden geplaatst in volgorde van de behaalde Nimrodpunten, waarbij de hond met het hoogste aantal punten voorgaat. Een hond mag 1 keer in zijn leven de Nimrod lopen.