Foto: Robert-Jan Asselbergs

Nieuwsbrief ganzen Provincie Fryslân 28 februari 2018

Bij deze treft u aan de nieuwsbrief nr 3 van de Provincie Fryslân. Deze nieuwsbrief staat geheel in het teken van de ganzen. Een laatste update met tekst en uitleg over hoe men dient te handelen na 1 maart ten aanzien van de bejaging van ganzen. De wijzigingen t.a.v. de oude situatie zijn:

• Het blijft een perceelsgebonden machtiging -voor alle drie soorten (kol- brand- en grauwe gans).
  • Tijdstip wordt een half uur voor zonsopkomst tot 12 uur ’s middags (na dit tijdstip is verjaging toegestaan – echter geen ondersteunend afschot.
  • Gebruik van lokfluit en (niet levende) lokgans. (idem geen elektronische lokmiddelen)
  • Zowel hagel- als kogelgeweer zijn toegestaan.
  • Periode van 1 maart t/m 31 mei.

De zondagsrust blijft gehandhaafd – er wordt niet bejaagd op de zondag.

Hopende u hiermee van voldoende informatie te hebben voorzien, adviseer ik de bijgevoegde nieuwsbrief nog eens op uw gemak door te lezen.

Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging

Jelle de Jong