Locatie Nimrod 2018 bekend: Kasteel Doorwerth

De Nimrod, het jaarlijks terugkerende ‘nationaal kampioenschap’ voor jachthonden, vindt op maandag 12 november plaats op en om Kasteel Doorwerth in Doorwerth, gemeente Renkum, Gelderland.

De strijd om de kwalificatie voor een van de startplekken is nu nog in volle gang. Wie weet zich wel of niet te plaatsen voor de Nimrod 2018? Tot op het laatste moment blijft het spannend wie de uitnodiging dan ook aanneemt.

Gebruik van jachthonden is essentieel
Jaarlijks doen veel voorjagers met hun hond mee aan de jachthondentrainingen, jachthondenproeven en veldwerkwedstrijden. Niet alleen jagers maar ook bezitters van jachthonden, zonder jachtachtergrond melden zich graag aan.

Jachthonden zijn bij veel mensen populair, omdat ze een aantal aantrekkelijke eigenschappen bezitten: ze werken graag samen met mensen, zijn meestal erg vriendelijk, actief en intelligent. Het succesvol trainen van jachthonden betekent iedere dag bewust en consequent met de hond bezig zijn en veel oefenen.

Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de jacht. Een goede hond stelt een jager in staat om in ons waterrijke, diverse landschap het wild op te sporen en binnen te krijgen. De Jagersvereniging hecht groot belang aan een goeie jachthond.

Nimrod locatie: Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn, nabij de stuwwal waar die de zuidelijke begrenzing van de Veluwe markeert. Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260 nadat het is afgebrand. Gedurende de daaropvolgende 20 jaar heeft de toenmalige burchtheer de burcht weer hersteld. Het kasteel is eigendom van Geldersch Landschap en Kastelen (GLK).

In Kasteel Doorwerth zijn het natuur- en jachtmuseum en Museum Veluwezoom gevestigd. Tijdens de Nimrod zal het kasteel ook bezichtigd kunnen worden, voor een gereduceerd tarief.

18 best-presterend jachthonden van Nederland
Voor de Nimrod 2018 worden de 18 best-presterende jachthonden uitgenodigd. Eind oktober zal de ORWEJA bekend maken welke 18 combinaties de strijd aangaan om de Nimrod Bokaal.

In het mooie, goed geschikte landschap rondom het kasteel, zijn we dit jaar in de gelegenheid om de 3 Nimrod proeven dichtbij het kasteel uit te zetten. De grote tent staat centraal en dicht bij het kasteel waardoor de maximale loopafstand dit jaar maar 200 meter bedraagt.

Alle proeven zijn voor het publiek bijna helemaal te volgen (een beetje spanning moet er natuurlijk wel inzitten). Doorwerth ligt centraal in het land, en is van alle kanten goed aan te rijden.

Route
In de directe omgeving van het kasteel zijn meerdere hotels en voldoende mogelijkheden om te overnachten. Het programma zal binnenkort op onze Facebook pagina, en op Nimrodnederland.nl te vinden zijn.

Een routebeschrijving naar de Nimrod-locatie vindt u hier:

Bekijk hier alle informatie rond de Nimrod

nimrodnederland.nl