Foto: Lonneke Wiggers

Jagers boos: het lokfluitje wordt in de ban gedaan – Trouw

Nederlandse jagers mogen, tot hun eigen schrik, geen lokgeluiden en lokvogels meer gebruiken bij de jacht. In de nieuwe Wet natuurbescherming staat dat jagers hun prooi niet meer mogen verleiden met plastic vogels of fluitjes. Er is op het ministerie van economische zaken een foutje gemaakt in de wetstekst, meldt de Jagersvereniging.

Deze week is ‘op hoog niveau’, aldus de jagers, een gesprek geweest op Economische Zaken. Het ministerie zou daar hebben gemeld dat pas later dit jaar kan worden bekeken of de tekst van de wet kan worden aangepast. Directeur Laurens Hoedemaker van de Jagersvereniging zegt dat hij verbijsterd is dat “door een ambtelijke fout de jagers de nodige hulpmiddelen uit handen genomen worden”. Volgens het ministerie zal er serieus worden gekeken naar de klacht. EZ wil niet bevestigen dat er een fout is gemaakt in de wettekst.

Lees het hele artikel

Trouw op Blendle.nl