Zon op
05:26
Zon onder
21:47
Nachtmodus

Jager redt reekalfje nadat reegeit is aangereden

Gisterenavond kreeg deze jager een telefoontje. Er was een aanrijding met een reegeit, een vrouwelijk ree, waarbij hij gevraagd werd te assisteren. Toen hij ter plaatse kwam, zag hij dat de reegeit al dood was. In deze tijd van het jaar zijn veel reegeiten drachtig. Ook deze reegeit, waarvan de buik openlag door de aanrijding. In de baarmoeder trof hij twee reekalfjes die bijna voldragen waren.

Eén van de kalfjes was al dood. De ander leefde nog. De jager sneed de navelstreng door en wikkelde vervolgens het kalfje in doeken om het warm te houden. Daarna reed hij bij een bevriende boer langs om biest te halen. Met die biest in een flesje heeft hij het kalfje vannacht gezoogd.

Vanochtend stribbelde het kalfje flink tegen bij het zogen, vertelde de jager. Dat is een goed teken, want dan zit er veel leven in. Hij neemt nu contact op met de reeënopvang om het kalfje langs te brengen. Als het groot genoeg is, wordt het diertje weer losgelaten in het buitengebied.

Verschillende jagers in ons land hebben een speciale bevoegdheid om te assisteren bij aanrijdingen met wilde dieren. Met een geschat aantal aanrijdingen van 10.000 per jaar betekent dit dat zij dag en nacht paraat staan.
kalfje 2 kalfje

  • Delen:


Gerelateerd nieuws