temp.
19°
Zon op
05:24
Zon onder
21:58
Nachtmodus

Gevulde stoofpot van wild zwijn

Gevulde stoofpot van wild zwijn

Ingrediënten

  • 1½ kg schouder van wildzwijn (in stukken van circa 3 cm gesneden)
  • 4 rode uien (fijn gesneden)
  • 6 knoflooktenen (gepeld)
  • 100 g bloem
  • 100 ml rode port
  • 200 ml witte wijn
  • 2 verse laurierbladeren
  • 1 winterwortel (in dikke repen gesneden)
  • 500 g wilde spinazie (gewassen)
  • 4 pastinaken (in dikke repen gesneden)
  • 500 g La Ratte aardappelen (met schil, in stukken gesneden)
  • 3 jeneverbessen
  • 1 el verse tijm (fijn gesneden)
  • 1 el salie (fijn gesneden)
  • 1 tl rietsuiker
  • 5 el olijfolie
  • 300 ml wildbouillon
  • 2 el Dijon mosterd
  • peper & zout

Bereiding

Snij het vlees in gelijke stukken, wrijf ze in met peper & zout en rol ze in de bloem. Klop de overtollige bloem af. Smelt een klontje bloter in een zware gietijzeren pan en fruit hier de uien met de suiker in, zodat ze karameliseren. Doe het vlees erbij en bak het rondom bruin. Voeg nu de knoflook, wortel, jeneverbes, tijm en salie toe en roer goed om. Blus af met port en vervolgens de witte wijn. Schenk hierover 300 ml bouillon en breng het geheel op smaak met peper & zout.

Na 60 minuten stoven op laag vuur voeg je er de pastinaak en de aardappelen aan toe en laat je dit op laag vuur nog eens 20 minuten lang stoven. Zeef nu de stoofschotel en bewaar het vocht in een maatbeker. Schep het vet dat nu boven komt drijven van het vocht af. Doe dan de gezeefde saus en de stoofschotel terug in de pan en bind de saus af met de mosterd. Nu kun je de gewassen wilde spinazie toevoegen. Laat die nog 5 minuten meesudderen.

Recept voor 6 personen – voorbereiding 20 minuten – koken 1 uur en 30 minuten.

Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout – Uitgeverij: J.H. Gottmer.

  • Delen: