temp.
14°
Zon op
08:23
Zon onder
18:22
Nachtmodus

Gestoofde wilde eendenboutjes

Gestoofde wilde eendenboutjes

Ingrediënten

  • 18 wilde eendenboutjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes (grof gesneden)
  • 1 knoflookteen (geplet)
  • 1½ dl rode wijn
  • 4 dl wildbouillon
  • 4 gedroogde pruimen (zonder pit)
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 klontje boter
  • 1 el crême fraiche
  • 2 el grof gesneden bladpeterselie
  • peper en zout

Bereiding

Bestrooi de eendenboutjes met peper en zout en bak ze in 1 el olijfolie. Bak de sjalot in een pan met een dikke bodem en doe er vervolgens de knoflook en de eendenboutjes bij. Blus de boutjes af met rode wijn en als ze bruin zijn en voeg de gedroogde pruimen, tijm en laurier bij. Laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes garen.

Als de boutjes gaar zijn, zeef je de saus en laat je die inkoken. Voeg aan de saus de crême fraiche en boter toe en meng het geheel met de staafmixer.

Serveertip

Garneer de saus en de boutjes met de grof gesneden bladpeterselie.
Recept voor 6 personen – voorbereiding 15 minuten – koken 2 uur.
Bron: Wild en Gevogelte – Claartje Lindhout – Uitgeverij: J.H. Gottmer

  • Delen: