temp.
10°
Zon op
07:44
Zon onder
18:00
Nachtmodus

Eenvoudige konijnenpeper

Eenvoudige konijnenpeper

Voor- of tus­sen­ge­recht, hoofd­ge­recht

Be­rei­dings­tijd: meer dan 1 uur

Ingrediënten

  • 2 wilde konijnen in delen
  • 150 g gerookt spek
  • boter
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 witte selder
  • 2 dl wildbouillon
  • 1 dl droge sherry
  • 1 el honing
  • peper
  • zout

Bereiding

Snij het spek in smalle reepjes. Reinig de groenten en snij ze in smalle reepjes, hak ook de look fijn. Verhit de boter en bak er de spekreepjes in, haal ze er nadien uit. Bak in hetzelfde braadvocht de stukken konijn mooi bruin en kruid ze met peper en zout. Verwijder nadien de vetstof, leg het konijn terug in de pan en voeg er de groenten en de look bij. Giet er de bouillon en de sherry over tot het konijn half onder staat. Laat ongeveer 1 uur zachtjes stoven. Voeg er de honing aan toe. Controleer de saus op kruiden en bind ze indien u dat wenst. Voeg tot slot de spekreepjes toe.

Serveertip

Serveer met een aardappelpuree of een pasta.

Dit recept is eerder verschenen op www.Wildplaza.com, een samenwerking tussen wildhandelaren en de Jagersvereniging.

  • Delen: