06:25
19:02
Nachtmodus

Bijgerecht: gegrilde pastinaak met peterselieboter

Ingrediënten (side dish voor circa 8 personen)

  • 12 pastinaken
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 150 g boter
  • 3 sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
  • ¼ bos peterselie, fijngehakt
  • Sap en zest van 1 citroen

Bereiding

Kook de pastinaken in een pan met water tot ze zacht worden . Giet ze af, snijd ze in de lengte doormidden en bestrijk ze met de olijfolie; bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Bereid een BBQ met gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Gril de pastinaken en draai ze pas om als ze een mooie grillstreep hebben. Smelt ondertussen in een pan de boter, stoof de sjalot tot hij glazig is geworden, voeg dan de peterselie en het citroensap en zest toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schik de gegrilde pastinaak in een schaal en lepel de peterselieboter erover.