Jagen tijdens corona

Op dit moment gelden er in Nederland weinig tot geen coronamaatregelen die invloed hebben op de  activiteiten van de (voor)jager. De maximale groepsgrootte voor binnen en buiten is afgeschaft. Dit houdt in dat het weer mogelijk is om met meer dan 4 personen in groepsverband te jagen of jachthondentraining te volgen. Ook een nazit is weer mogelijk. Uiteraard wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot elkaar. Wanneer de maatregelen worden aangescherpt zal de Jagersvereniging weer een checklist online zetten.

De Jagersvereniging adviseert haar leden om de COVID-19 gedragsregels na te volgen. Het maximaal oprekken van de COVID-19 gedragsregels schaadt het maatschappelijke draagvlak voor de jacht, waardoor u op de langere termijn uw eigen belangen schaadt.

Meer informatie over corona in Nederland

Corona in Duitsland