Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Jachtopleiding steeds populairder – RTV Utrecht

Steeds meer mensen schrijven zich in voor een jachtopleiding. In totaal kunnen er elk jaar 900 mensen terecht bij de cursussen, maar die zijn voor dit jaar helemaal vol. De stichting Jachtopleidingen Nederland in Amersfoort organiseert die cursussen op 18 plekken. Bij sommige zijn er al wachtlijsten. Met name vrouwen en jongeren zijn gaan jagen, zegt de Jagersvereniging.

“Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt”, zegt Bjorn van der Veen van de Jagersvereniging. “Het is natuurlijk heel puur en ecologisch, het diertje heeft buiten gescharreld en z’n kostje bij elkaar gezocht. Dus gezonder en beter vlees is er niet te krijgen.”

Zolang er capaciteit is vindt de Jagersvereniging het positief als er meer gejaagd wordt. Als er minder dieren zijn, hoopt de vereniging dat ook het aantal jagers weer afneemt.

Luister het interview met woordvoerder Bjorn van der Veen op RTV utrecht terug

RTVutrecht.nl