Zon op
06:20
Zon onder
21:07
Nachtmodus

‘Goed schot mooi, maar niet het hoogtepunt van de jacht’ – BN De Stem

Wel eens een patrijs gezien die in de herfstzon een zandbad neemt? Daar kan een jager ook zo van genieten. Maar schieten… Nee, niet in de Etten-Leurse Westpolder. Daar zijn op twaalfhonderd hectare buitengebied nog maar een paar koppeltjes patrijzen met een verrekijker te vinden. Daar blijf je vanaf. Zonde.

In het kader van de opening van het jachtseizoen verscheen er afgelopen zaterdag een artikel over de jacht in dagblad BN De Stem. In het artikel komen jagers Teun Muller en Jan van den Wildenberg aan het woord over hun jachtveld: “Burgers denken vaak dat wij maar wat in het wilde weg schieten. Maar eigenlijk schieten wij meestal niet, zijn we vooral bezig met beheer, het aanleggen van bosjes of het overleggen met grondeigenaren.”

Kwestie van jagerslogica. Ze zijn per 1 januari verplicht alles wat ze zien en schieten te registreren en rapporteren. “Maar dat doen we hier in de Westpolder al zo lang. Ik bewaar nog rapportages van 1940”, zegt Muller als voor zijn laarzen een forse fazant weg waggelt.

Lees het hele artikel in dagblad BN De Stem gratis op Blendle

Blendle.com
  • Delen:


Gerelateerd nieuws