Zon op
06:27
Zon onder
20:46
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Fantasy Island – Column Tok Poortvliet, De Jager februari 2019

Fantasy Island

‘De vlucht is gepland op donderdag 3 januari vanaf luchthaven Münster-Osnabrück om 15.00 uur (LT). De verwachte aankomststijd op Dundee is 15.25 uur (LT). Je wordt verzocht om minimaal 20 minuten voor vertrektijd aanwezig te zijn op de General Aviation Terminal.’

Ik begreep er niks van. Slechts twintig minuten voor vertrek aanwezig? En waar was mijn ticket? Toch maar een whatsappje: ‘Goedemorgen Inge. Sorry, ik snap het niet helemaal. Ben je zo aardig om me uit te leggen hoe de vlucht straks werkt?’ Eigenlijk wilde ik haar niet storen, maar haar Personal Assistant bleek met vakantie en op het bedrijf kon men me ook niet verder helpen. ‘Dag Tok. Je kan ook met ons meerijden. Wel zo gezellig. Graag uiterlijk om 13.15 uur bij mij thuis.’

Champions League

Wat een avontuur! Fantasy Island 2019. Met Inge als de nieuwe Mr. Roarke. En top-chef Matthijs als de nieuwe Tattoo. Een rollercoaster! Het jachtgezelschap: acht topondernemers, een 16-jarige dochter en een 22-jarige zoon. En ik. Met een privéjet naar Schotland. Een kasteel met meer dan 20 kamers. Een eigen room, met douche en toilet. Torenhoog gedreven fazanten. Na de eerste drift warme chocolademelk, drie soorten warme snacks, plus een glaasje sloe gin om op adem te komen. Champions League Shooting. Na de break weer het veld in, want nog eens twee driften voor de lunch. Na de uitgebreide middagmaaltijd snel de oude legertruck in en de berg op. Opnieuw drie driften. Zo spannend. Wat een snelheid hebben die vogels. Projectielen! Zo moeilijk.

Baltsen

En na het uitleggen van het tableau nog even vlug met de jachtopzichter de heuvels in. Maar nu nog hoger. Met de gloednieuwe Range Rover. Herten, reeën, rust. Hier baltsen straks in het voorjaar meer dan 30 korhanen! Een ongerept meer. Terug naar het kasteel. Diner in tenue de ville. Moest ik even opzoeken. Bestaat uit een nette broek, licht overhemd (plus stropdas) en een colbert. Een voorafje van garnalen en kreeft. Een prachtige magnumfles Franse rode wijn – een geschenk van Paul en Freek. Rode kool met hertenbiefstuk (4 weken gerijpt in een koelcel bij nul graden) en gebraden roodpootpatrijs. Nog even napraten in de lounge en nachtmutsje. Wekker zetten. Muisstil buiten. Heerlijk geslapen. ‘Good morning, Sir. How are you today?’

Tok Poortvliet

Columnist
  • Delen:


Gerelateerd nieuws