Zon op
06:17
Zon onder
21:11
Nachtmodus
Foto: Anthony van Loo

Mijn eerste kennismaking met Wild op de Kaart – Sabine van den Brekel

Aan het begin van dit jaar kregen wij een nieuwe pup, een Cesky Fousek genaamd Figo. Ondanks het feit dat zijn broertje en zusjes allemaal bij jagers werden geplaatst, werd mij toch (gelukkig) het vertrouwen gegeven om van Figo een fijne en betrouwbare werkhond te maken. Zonder enige ervaring of achtergrond in de jacht ging ik enthousiast aan de slag. Door gesprekken met de fokker/jager werd ik gewezen op het belang van een goed netwerk met jagers in mijn eigen regio. Niet alleen voor nu om aan trainingswild te komen, maar ook voor straks als Figo klaar is voor kennismaking met de praktijk.

'Ik stuurde een bericht en werd verrast door de vriendelijke uitnodiging om langs te komen'

‘Ik stuurde een bericht en werd verrast door de vriendelijke uitnodiging om langs te komen’

Wild op de Kaart

Al snel kwam ik bij de Jagersvereniging uit. Hun nieuwe initiatief Wild op de Kaart liet mij in één oogopslag zien waar zich in mijn buurt jagers bevonden. Heel willekeurig kwam ik als eerste uit in Amersfoort. Ik stuurde een bericht en werd verrast door de vriendelijke uitnodiging om langs te komen en wat trainingsmateriaal en wat heerlijk wild mee te nemen. Wild op de Kaart liet mij beseffen dat ik zelf veel moeite doe om uitsluitend natuurvlees te kopen, maar wild daarbij niet in overweging neem.

Dat is eigenlijk vreemd: ik heb er nooit aan gedacht dat je wild ook gewoon het hele jaar door kan eten. Ik denk dat ik dan kan spreken voor een grote groep (bewuste) consumenten. Wild op de Kaart is dus echt een enorm goed initiatief waar zeker behoefte aan is.

'Ik heb inmiddels een hondje die zich kan uitleven op zoekspelletjes met ganzenveren'

‘Ik heb inmiddels een hondje die zich kan uitleven op zoekspelletjes met ganzenveren’

Trainingswild en ganzenborst

Ik heb inmiddels een hondje die zich kan uitleven op zoekspelletjes met ganzenveren en ikzelf heb een paar mooie ganzenborsten in de vriezer liggen. Nu nog een mooi recept en dan ligt er puur natuur op onze borden. Ik hoop dat Wild op de Kaart net zo’n mooie ervaring wordt voor zowel andere voorjagers als consumenten die op zoek zijn naar eerlijk en puur eten.

Sabine van den Brekel

Voorjager
  • Delen:


Gerelateerd nieuws