Zon op
07:53
Zon onder
17:51
Nachtmodus

Update vogelgriep 13/01: beperkingen vogelgriep rond Abbega (Súdwest-Fryslân) ingetrokken

Vanwege een uitbraak van vogelgriep op een bedrijf in Abbega (gemeente Súdwest-Fryslân, ten westen van Sneek) werden vanaf 13 december 2016 in een gebied van ruim 10 kilometer rond het bedrijf maatregelen ingesteld, zoals een vervoersverbod voor onder andere levend  pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. In dit gebied werd tevens een jachtverbod op watervogels en een verbod op jagen met het risico om veel watervogels te verstoren van kracht.

Jachtverbod ingetrokken
Conform Europese regelgeving kunnen de maatregelen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken. Dit gebeurde met ingang van vandaag, vanaf vrijdagochtend 13 januari om 00.00 uur. Dit betekent dat de (jacht)verboden rond dit gebied zijn ingetrokken.

Alle landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht, een actueel overzicht van de verbodsgebieden vindt u door op de onderstaande kaart te klikken:

10KM-zones vogelgriep 13012017

Actuele kaart vervoers- en jachtbeperkingsgebieden door vogelgriep (10KM-zones) Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Regeling tot intrekking van de Regeling maatregelen beschermings- en toezichtsgebied vogelgriep Abbega 2016

Rijksoverheid.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws