Foto: Paul Dirksen

Bejaging nijlgans in Zeeland: update 1 februari 2018

Na jarenlang aandringen van de Jagersvereniging is de provincie Zeeland onder internationale druk om invasieve exoten te bestrijden, als een van de laatste provincies eindelijk overstag gegaan. Er komt ook in Zeeland een regeling om met name de nijlgans te bejagen.

Update

Inmiddels is het GS-besluit “Opdracht om de populatie van exoten in Zeeland te beperken” genomen en gepubliceerd. Sinds 31 januari 2018 mogen op basis van dit besluit nijlganzen bejaagd worden.

U vindt de tekst van het besluit hier.

Belangenbehartiging

De afdeling belangenbehartiging is het scharnierpunt tussen de landelijke en provinciale belangenbehartiging. Zij richt zich op het behartigen van de belangen van de leden van de jagersvereniging, zowel in de provincies, Brussel als in Den Haag. Met als doel onze leden te laten jagen in de breedst mogelijke zin van het woord, met zo weinig mogelijke bureaucratische last.

Contact opnemen met onze belangenbehartigers?

Hier vindt u contactgegevens van onze regiomanagers

Aankondiging exotenbeheer in Zeeland

Bekijk het gehele document