Open NK Culinair Wild BBQ
Op zaterdag 19 oktober 2024 vindt het derde Open NK Culinair Wild BBQ plaats, waarbij de beste BBQ-teams uit binnen- en buitenland de strijd met elkaar aangaan.
De teams bereiden sterrenwaardige gerechten met lokaal wild, enkel met behulp van een barbecue. Een deskundige jury van meesterkoks en sterrenchefs beoordeelt vier verschillende gerechten. De focus bij barbecueën is de afgelopen jaren verschoven van snel en goedkoop vlees naar het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en de tijd nemen voor optimale smaak en perfecte garing. Het evenement duurt de hele dag en de teams leveren hun gerechten in op vooraf bepaalde tijden:
12.00 – 13.00 uur: inleveren opdracht 1
13.00 – 14.00 uur: inleveren opdracht 2
14.00 – 15.00 uur: inleveren opdracht 3
15.00 – 16.00 uur: inleveren opdracht 4
De jury, bestaande uit topkoks van ‘The Dutch Cuisine’, beoordeelt de gerechten op het evenemententerrein. U kunt hier zien hoe zij de gerechten testen op presentatie, smaak en techniek.
Al het vlees wordt geleverd door slagerij Wilbrink uit Otterlo, die tevens demonstraties wild uitbenen verzorgt. Door de dag heen worden verschillende workshops en demonstraties georganiseerd, waar bezoekers volop kunnen proeven. Verder is er muziek en tal van activiteiten voor wildliefhebbers van alle leeftijden.
De prijsuitreiking vindt plaats tussen 16.30 en 17.00 uur in de tent op het evenemententerrein.