Zon op
08:25
Zon onder
16:28
Nachtmodus

Cursus Kennis & Beheer van Reeën SJN

In Nederland komen reeën in alle provincies voor. Het ree is de kleinste en meest algemeen voorkomende vertegenwoordiger van de Europese hertachtigen. Dit ranke en elegante dier weet zich aan de meest uiteenlopende terreinomstandigheden en klimaten aan te passen, als het maar voldoende rust en dekking heeft.

Steeds meer terreinbeherende organisaties stellen nadere eisen aan het beheer van reeën. De SJN heeft de cursus Kennis & Beheer van Reeën ontwikkeld met het doel niet alleen beginnende maar ook ervaren jagers de benodigde kennis mee te geven, om op een verantwoorde manier een reeënpopulatie te kunnen beheren. Voor een goed beheer is inzicht nodig in de biologie van het ree, de sociale structuur van de populatie en de voedselstrategie. Daarnaast is deze cursus zeer geschikt voor mensen die gewoon meer willen weten over reeën.

Voor deelname aan de cursus worden geen specifieke eisen aan uw vooropleiding gesteld. De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het theoretisch gedeelte komen vrijwel alle aspecten aan bod die met reeën en met het beheer van reeën te maken hebben. In het praktisch gedeelte leert u op een schietbaan drie correcte schoten op 100 meter af te geven met een grootkaliber kogelbuks.

U kunt zich aanmelden via deze website.

  • Delen: