Beheerdersdag 2019

Op vrijdag 27 september 2019 vindt de jaarlijkse Beheerdersdag plaats op landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Een ontmoetingsdag voor iedereen die werkt in bos, natuur en landschap, met uiteenlopende workshops gericht op de beheerpraktijk. In 2019 ligt het accent op de thema’s: Klimaat & droogte en Natuur & landbouw. Als partner van de Beheerdersdag is de Jagersvereniging ook dit jaar weer present met een stand, een barbecue en een lezing.

Op deze editie van de Beheerdersdag worden o.a. de volgende interessante lezingen, workshops en demonstraties gehouden:

• Online platform ‘Biotoop op de kaart’
     Hoe krijg je landelijk belangstelling voor jouw bijdrage aan biodiversiteit?
    Wim Knol (Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging)
  • Bescherming boerenlandvogels (project PARTRIDGE)
    Lessen van het 5-jarig gebiedsproces ‘duurzame landbouw voor boerenlandvogels’ in Burghsluis.
    Chris Vreugdenhil (Het Zeeuwse Landschap)

• Voedselbosbouw: veelzijdige nieuwkomer met ambitie
    Een kennismaking met voedselbossen als model voor de verzoening tussen natuur en landbouw: principes, praktijk en propositie.
    Fransjan de Waard & Wouter van Eck  (Stichting Voedselbosbouw Nederland)

• Handhaving in het wilde westen van Brabant
    Afvaldumping, stroperij, wildcrossen en andere vormen van overlast zijn aan de orde van de dag in het buitengebied van  Brabant. Welk effect heeft dit en wat kunnen we er tegen doen?
    Erik de Jonge (Brabants Landschap)

• Afrikaanse varkenspest
    Over het wat & hoe, preventie en maatregelen bij uitbraak.
    Kathleen Vanhuyse (Hubertus Vereniging Vlaanderen)

• Wolf!
    De wolf is terug. Wat betekent dit voor jou als boswachter of beheerder, en hoe weet je of er een wolf in je gebied was of is?
    Mirte Kruit (Natuurmonumenten)

• De effecten van droogte op onze bossen (BE en NL)
    Peter Roskams (INBO Vlaanderen) & Pieter Westerhof (Bosgroepen)

• Toezicht & Handhaving in het buitengebied; thema stroperij
    Een praktische workshop over stroperij en de middelen die worden ingezet.
    Dennis Neijssen & Laura van Dorland Kievit (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht)

Koop je tickets voor de Beheerdersdag 2019 online.