Zon op
05:42
Zon onder
21:47
Nachtmodus
Foto: Jaap de Waerdt

Aanhoudingen vanwege wildstroperij – politie.nl

Op maandag 2 november heeft de politie, onder leiding van het Functioneel Parket 3 mannen aangehouden in verband met een onderzoek naar onder andere stroperij met zogenaamde ‘lange honden’. Lange honden zijn honden die door hun hoge snelheid in staat zijn om een haas of een konijn te achtervolgen en deze te vangen en doden. In Nederland is het gebruik van lange honden niet toegestaan. Het betreft een 45-jarige man en zijn 20-jarige zoon uit Dordrecht en een 49-jarige man uit Den Bosch.

Doorzoekingen

Na de aanhoudingen zijn op verschillende plaatsen doorzoekingen gedaan in diverse woningen. Hierbij werd onder andere een hennepdrogerij aangetroffen, waarvoor een 49-jarige vrouw op heterdaad is aangehouden. Ook werd scherpe munitie, een personenauto, enkele dure horloges en een geldbedrag van in totaal enkele duizenden euro’s in beslag genomen.

Aanhoudingen

Eerder dit jaar werden ook al 4 personen op heterdaad betrapt en aangehouden vanwege wildstroperij in ’s Gravendeel, nadat dit door politiemensen was gezien. Verdachten schenen met een lichtbak in het veld om vervolgens een hond los te laten om een haas te vangen en te doden. De hond die toen door de mannen werd gebruikt, is in beslag genomen.

Verder lezen op politie.nl

www.politie.nl
  • Delen:


Gerelateerd nieuws